Werkwijze

Van vraagstukken naar inzichten

Wij zijn er voor ondernemers die hun onderneming verder willen ontwikkelen en het verhaal achter de cijfers willen begrijpen. Voor ondernemers die rondlopen met vragen zoals:

  • Kan of moet ik meer personeel aannemen of moet ik juist afslanken?
  • Leveren mijn medewerkers, projecten of producten wel genoeg op?
  • Hoe kan ik mijn productiviteit en marge verhogen?
  • Passen mijn kosten nog wel bij de omvang van mijn onderneming?
  • Kan ik alle rekeningen en belastingen wel betalen?
  • Wanneer kan ik dividend uit mijn onderneming halen zonder dat het schadelijk is voor de gezondheid van het bedrijf?
  • Wat is mijn bedrijf eigenlijk waard?

… en nog veel meer vragen waar je inzicht voor nodig hebt.

Hoe wij helpen

Bottomlines helpt je met het beantwoorden van deze vragen. Wij leveren een financiële afdeling op maat waarin alle disciplines zijn opgenomen die jouw onderneming op dat moment nodig heeft. Zo ga je van onoverzichtelijke boekhouding, aangiftes en jaarrekeningen naar inzicht in je cijfers, KPI’s en cashflow. Met een CFO als klankbord groei je verder.

In 5 stappen het maximale uit je financiële afdeling

1. Onboarding met jouw Bottomliner

Je Bottomlines-manager stelt jouw financiële team samen en bepaalt de planning voor het hele jaar. De Bottomlines-manager is jouw eerste contactpersoon en bewaakt het proces.

2. Runnen van je administratie

Onze boekhouder verzorgt jouw administratie tot in de puntjes en zorgt ervoor dat alle aangiftes op tijd worden ingediend.

3.Doelen bepalen en vertalen naar forecasts

Samen met je Bottomlines-manager bepaal je jouw doelen. Waar wil jij naartoe met je onderneming? Hoe komt je begroting eruit te zien voor het komende jaar? En wat betekent dat voor je cashflow?

4. Inzicht

Onze controller zorgt elke maand of elk kwartaal voor een financiële rapportage. Hiermee krijg je inzicht in de resultaten van de afgelopen periode, inclusief een bijgewerkte prognose voor de komende periode. Deze bespreek je in een persoonlijk gesprek, zodat je weet aan welke knoppen je kunt draaien.

5. Groeien

Als ondernemer heb je veel vragen over groei, strategie en jouw persoonlijke financiële toekomst. We helpen je met bijvoorbeeld een fiscaal uur, tijdens sparsessies met andere ondernemers, een waardebepaling en meer.

Download onze whitepaper

Download hier de whitepaper die uitlegt waarom veel ondernemers zelf hun grootste kostenpost zijn.
Download

Weet jij de 5 belangrijkste KPI’s in jouw bedrijf?

Download hier de whitepaper