Veelgestelde vragen

het uitbesteden van je financiële diensten houdt in dat je een dienstverlener gebruikt die optreedt als jouw eigen financiële team. Zij verzorgen het gehele of een deel van het boekhoudproces van je bedrijf, van boekhouding tot btw-aangifte, afhankelijk van je behoefte.

Benieuwd naar de voordelen van finance outsourcing? Je leest het hier.

samen met onze Bottomliner bepaal je welke zaken de financiële afdeling regelt. Je bepaald samen de perfecte mix en ben je verzekerd van een goede financiële fundament. De rollen die wij kunnen vervullen zijn:

 • Verwerken facturen;
 • Verwerken banktransacties;
 • Verwerken overige transacties;
 • BTW aangifte, aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting;
 • Opstellen en deponeren jaarrekening;
 • Financiële rapportages opstellen;
 • Opstellen cashflowprognose;
 • Inrichten digitale straat;
 • Salarisadministratie;
 • Jouw persoonlijke controller;
 • Jouw persoonlijke CFO.

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over de prijzen van Finance outsourcing? Vraag direct een offerte op maat aan. 

Met behulp van een dashboard is alle data in een oogopslag te vinden. Doordat de data op een visueel dashboard wordt gezet heb je duidelijk hoe het gaat met je bedrijf. Je data is ook gemakkelijk af te lezen waardoor je dus minder tijd kwijt bent met het zoeken van de juiste data. Een dashboard is dus een effectief middel om de resultaten en data van jouw team en je bedrijf te meten. 

Wij bieden verschillende dashboards aan die zorgen dat jij meer inzicht krijgt in je data. Voor meer informatie neem contact met ons op!

KPI’s ook wel key performance indicator genoemd, meten je presentaties of resultaten van zowel je gehele bedrijf als specifieke processen zoals bijvoorbeeld je medewerkers. 

Meer weten over KPI’s? Lees het hier.

Om de juiste KPI’s op te stellen zal je moeten kijken wat er belangrijk is voor jouw bedrijf; wat zijn de meest kritieke onderdelen in jouw bedrijf die bijdragen aan de ambities en vorm die om in een KPI. Bekijk als ondernemer zowel de korte-als je lange termijn doelen en vertaal deze vervolgens naar operationele doelen. 

Bottomlines kan jou helpen om de juiste KPI’s op te stellen. voor meer informatie neem contact met ons op.

Dashboards zijn een visuele weergave van bedrijfsdata. Dit komt vaak in de vorm van grafieken, kaarten en diagrammen. Een dashboard bevat de belangrijkste informatie welke noodzakelijk is voor het realiseren van de doelen van je bedrijf. Deze informatie op het dashboard worden vertaald door verschillende KPI’s. Dit zijn de operationele doelen van jouw bedrijf. 

Bij Bottomlines maken wij verschillende dashboards en stellen we samen de belangrijkste KPI’s op. Meer informatie neem contact met ons op.

Door je data te visualiseren in een real time dashboard krijg je de meest waardevolle informatie over jouw bedrijf. Doordat je deze informatie deelt met alle lagen in je bedrijf ontstaan er veel voordelen voor jouw en je team. 

Voordelen:

 • Draagvlak creëren gaat beter;
 • Het sneller behalen van doelen;
 • Je ziet trends aankomen;
 • Strak tracken van KPI’s;
 • Je maakt data onderbouwde keuzes;
 • Hogere betrokkenheid van team;
 • Sneller inspelen op veranderingen in je bedrijf;
 • Meer focus op belangrijke zaken.

Weten wat een dashboard voor jou kan doen? Klik hier en plan een vrijblijvend gesprek in.

 • Bij Bottomlines bieden we verschillende tools aan. Zo bieden we onder andere een tool aan om inzicht te krijgen in jouw KPI’s. Dit gebeurd door middel van Power BI.
 • Daarnaast bieden we een Cashflow app aan. Hierin geven wij jou een uniek vooruitzicht in jouw verwachte bankstanden van de komende week. 
 • De RPA tool is een tool om dagelijkse handelingen in een handomdraai te automatiseren. 
 • LER tool ook wel Labor Effieciency Ratio genoemd. Door middel van deze tool wordt de productiviteit gemeten van de directe medewerkers van een onderneming. Met deze tool krijg je direct antwoord op de vraag of je nieuw personeel kunt aannemen of niet. 

Meer informatie over de tool kan je hier vinden

Om te weten welke tool bij jouw bedrijf past kun je vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen met een van onze specialisten.

Klik hier en neem contact met ons op.

De kosten van een dashboard verschillen per bedrijf. Graag gaan we met je in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Neem hier contact op.

Weten hoe een dashboard eruit ziet? klik hier en bekijk een dashboard. 

De data die we gebruiken voor onze data oplossingen wordt opgeslagen op Azure SQL servers (Microsoft). Hiermee garanderen we de beste veiligheid voor jouw data. De data is alleen zichtbaar voor mensen binnen jouw organisatie. Ook kunnen we binnen je organisatie per afdeling of functie bepaalde data wel of niet zichtbaar maken.

Meer weten over werken met data? Lees het in de algemene voorwaarden en de privacyverklaring

Met de persoonlijke groeiworkshop van Bottomlines geven wij jou inzicht hoe je aan je bedrijf kunt werken. In een twee uur durende sessie geven wij jou praktische handvatten aan die je kunt gebruiken in je onderneming. Deze workshop geeft je onderneming weer een boost. 

Plan hier een groei workshop in.

Een processcan legt je proces bloot waardoor je pijnpunten kunt aanpakken. Met de processcan van Bottomlines kijken we samen kritisch naar je interne en externe processen. Ook bespreken we de nieuwe flows en kijken of bepaalde tools hierbij kunnen helpen. 

Plan hier een processcan in.

Met een personeelsscan duiken we diep in hoe jouw team is, wie welke rol heeft in het bedrijf en of deze rol bij die persoon past. Het is van belang dat iedereen een rol heeft die bij hem/haar past. 

De personeelsscan bij Bottomlines zal in groepsverband plaats vinden over 2 dagdelen. Daarnaast vinden er individuele gesprekken plaats met de medewerkers van rond de 60 min. 

De personeelsscan kan je personeel en je bedrijf een boost geven. Plan hier een personeelsscan in.

Een finance scan biedt inzicht in hoe jij jouw financiële huis beter kunt inrichten. Met de juiste tools, processen en automatiseringen kan je een stevig financieel huis neerzetten. Met de finance scan van Bottomlines worden in 2 a 3 dagdelen veel problemen en kansen blootgelegd. 

Plan hier een finance scan in.

Een businessplan workshop bij Bottomlines bestaat uit 3 onderdelen:

 • Ophalen strategische doelen;
 • Vertalen doelen naar financieel plan;
 • Samen doorlopen van financieel plan. 

Aan de hand van dit financieel plan kun je dagelijks sturen op jouw persoonlijke doelstellingen. De workshop zal 4 a 6 dagdelen in beslag nemen per onderdeel. 

Plan hier je businessplan workshop in.

De raad van advies zorgt ervoor dat de onderdelen:

 • Goede value proposition;
 • Succesvol team;
 • Strak proces;
 • Stevige financieel fundament.

De raad van advies zorgt ervoor dat deze vier elementen bij elkaar gebracht worden. Dit zorgt ervoor dat je focus en ritme in de executie van je plannen brengt. Dit kan een maandelijks dagdeel duren. 

Plan hier  je eerste gesprek in.

Door middel van een datacheck kunnen wij snel en gemakkelijk persoonlijk advies geven met datakansen gebaseerd op jouw activiteiten, obstakels en doelen. 

Doe nu de datacheck.

Wij werken met verschillende systemen en hebben een aantal partners. Onze partners zijn:

Yuki, Visionplanner, Twinfield, Visma, Simplicate, Shopware, Power BI, Lightspeed, Basecone, Exact, Magento, Gripp, Fibocount, Driven by DT, KMO, AFAS Software en Teamleader.

Download hier de whitepaper