Berend Bouwmeester

Co-Founder Bottomlines

n de afgelopen 15 jaar heeft Berend Bouwmeester leidinggevende posities bekleed en ervaring opgedaan bij grote en startende softwarebedrijven zoals IBM, Click Commerce, Zuora en SAP Hybris. Zijn interesse ligt zowel bij het uitwerken van de lange termijn strategie, missie en kernwaarden van een organisatie als het opzetten van een operationele sales & marketing structuur die snel resultaat oplevert en voorspelbaar is voor de perioden daarna. Met een brede interesse in allerlei technologieën, verdienmodellen, zijn expertise en ervaring heeft hij een goed beeld wat wel en wat zeker niet werkt.

Zijn uitdaging was om bedrijven die al een hoofdkantoor elders in de wereld hebben in Nederland van de grond af op te bouwen en door te laten groeien. Met Bottomlines is dit nu ook schaalbaar gemaakt voor start- en scale-up’s. Ondanks alle mogelijkheden waarmee het leggen van contact een stuk eenvoudiger wordt, maakt hij juist heel graag tijd vrij voor een kop koffie.
Berend zit in verschillende advies raden bij bedrijven en onderwijsinstellingen.

In zijn vrije tijd onderneemt Berend graag allerlei sportieve activiteiten met vrouw en kinderen, zoals skiën, voetballen of windsurfen.

Download hier de whitepaper