Blog

Top 5 Podcasts voor ondernemers

Als ondernemer ben je vaak druk en onderweg. Toch heb je veel behoefte aan kennis. Voor het volgen van trainingen en cursussen heb je simpelweg te weinig tijd. Podcasts kunnen dan een hele handige manier zijn om te leren over zaken als marketing en sales, maar ook om te leren van en over collega-ondernemers.

Er zijn veel experts en ondernemers die via een podcast hun kennis met jou willen delen. De truc is om de juiste podcasts te vinden. Bottomlines heeft dit werk al voor jou gedaan en heeft de beste podcasts voor ondernemers willekeurig op een rijtje gezet!

The Tim Ferriss Show
Zijn naam komt je wellicht bekend voor. Tim Ferriss is de auteur van het boek ‘4-Hour Workweek’, dat in 2007 viral ging. Inmiddels is Tim Ferriss dé podcastkoning van de wereld en heeft verschillende awards in de pocket. Zijn podcastserie is de nummer één ‘business podcast’ van Apple Podcasts en is inmiddels meer dan 400 miljoen keer gedownload. Een groot succes, dus. In zijn bijna 400 afleveringen heeft hij onder andere Arnold Schwarzenegger, LeBron James en Jamie Foxx op bezoek gehad. Interessant!

Luister op: Spotify of Apple Podcasts

Getting Things Done
Veel ondernemers sukkelen ermee: productief én efficiënt werken. Deze podcast helpt je om dingen gedaan te krijgen. Verschillende nieuwkomers en jarenlange experts van de ‘getting-things-done-methode’ komen aan het woord. Ze geven je praktische tips over hoe je deze methode zelf vlot kunt toepassen. Ideaal voor ondernemers die een stressvrij en productiever leven willen leiden.

Luister op: Spotify of GettingThingsDone

How to fail
Presentatoren Kirsten en Justina interviewen ondernemers bij wie het niet altijd even succesvol is gelopen. In zo’n 45-60 minuten spreken zij op een luchtige manier met ondernemers over fouten maken en falen. Hierbij wordt duidelijk dat falen normaler is dan je denkt. Vooral lekker om naar te luisteren als het even tegenzit.

Luister op: HowToFail

Digital Dialogues
Hoe zorgen bedrijven als PicNic, Buienradar en Ahold Delhaize ervoor dat ze klaar zijn voor de toekomst? Presentatrice Meike de Jong verkent, samen met topmensen en specialisten uit het bedrijfsleven, het pad dat bedrijven moeten bewandelen om een digitale en data-gedreven marketingorganisatie te worden. De podcastserie is het resultaat van een samenwerking tussen Adformatie en Google. Gasten zijn experts uit het bedrijfsleven die hun eigen ervaringen met het ondernemerschap delen en interessante anekdotes vertellen. “Want bedrijven die hun klanten beter willen bedienen en betere resultaten willen behalen moeten echt gaan bewegen!” 

Luister op: Spotify of Apple Podcasts

StartUp
De StartUp podcast is sinds het begin in 2014 al tientallen miljoenen keren gestreamd. Niet gek, want start ups zijn erg populair en schieten als paddestoelen uit de grond. Wil jij een start up beginnen of zit je er middenin? Dan is deze podcast een echte aanrader! Je wordt klaargestoomd om alles uit jouw onderneming te halen, zodat je succesvol kunt groeien. Een inspirerende podcast die lekker weg luistert, althans als je een woordje Engels verstaat ;-).

Luister op: Spotify of Apple Podcasts

Na het luisteren naar verschillende podcasts toe aan een écht gesprek over hoe jouw onderneming succesvol kan groeien? Wij helpen je graag. Neem hier contact met ons op.

Deel dit artikel:

Groeien doet pijn… Of niet?
Scaling Up Checklist ✅

Download hier de whitepaper