Over Bottomlines, Scale-up

Hoe krijg jij meer controle over de groei van jouw IT-bedrijf?

Voor veel ondernemers is het bekend dat hun bedrijf door verschillende groeifasen gaat. De afgelopen jaren hebben vooral IT-bedrijven te maken gehad met een flinke ontwikkeling. De IT-branche behoort namelijk tot de snelst groeiende branches in Nederland en naar verwachting blijft deze groei de komende jaren voortzetten.

Of je nu ondernemer bent van een softwarebedrijf, hostingprovider of IT-dienstverlener, je bedrijfscultuur kan altijd onder druk komen te staan door groei. Wat dacht je van werkprocessen, overlegmomenten en jouw kwaliteiten als manager? Hoe harder je groeit, hoe complexer het dreigt te worden. Ons groeiprogramma gaat jou, als IT-ondernemer, ondersteunen om deze knelpunten te vertalen naar concrete acties om zo de controle te houden over de groei van jouw bedrijf.

De basis van het groeiprogramma is het goed inrichten van een financieel fundament. We willen jouw IT-processen gaan digitaliseren, dus als eerste brengen we in kaart hoe we dit kunnen doen door middel van een digitale straat. Daarnaast bepalen we vanuit de data de juiste KPI’s om jouw onderneming gestaag te laten groeien.

Als jouw financieel fundament goed ingericht is, gaan we aan de slag om dit te implementeren. Je processen worden gedigitaliseerd, de IT-systemen worden gekoppeld en de datastromen geoptimaliseerd. We vertalen jouw doelstellingen in een financieel plan en KPI’s: van inkoop tot facturatie, loonverwerking en jaarrekening. Samen creëren we inzicht in jouw belangrijkste stuurdata en zien we wat de waarde is van jouw onderneming.

Tenslotte identificeren we samen de vijf gebieden die de groei van jouw IT-onderneming versnellen. Dit noemen we de “impact five”. Aan de hand van een eigen groeibord worden verbeteringen geïmplementeerd die voor jouw bedrijf van toepassing zijn. In sprints van drie maanden verbeter je elke keer een onderdeel, waardoor jouw onderneming blijft groeien en jij de controle houdt.

Bottomlines creëert echte waarde voor jouw bedrijf en voor jou als ondernemer. Wil jij controle krijgen over de groei van jouw onderneming? Plan dan een afspraak in. Want groeien doe je niet alleen.

 

Deel dit artikel:

Hoeveel is je scale-up waard?
Hoe wij jou helpen met groeien!

Download hier de whitepaper