Blog, Scale-up

Focus is essentieel om te groeien

De meeste ondernemers startten ooit vanuit de passie voor hun vak in combinatie met de drive om iets te bereiken. Eenmaal gestart, blijkt dat er bij het ondernemerschap nog veel meer komt kijken dan alleen een ijzersterke motivatie. Van iedere ondernemer, maar met name de groeiende bedrijven, wordt veel meer gevraagd. Zo heb je inzicht nodig in je financiën, moeten je werkprocessen op orde zijn, stuur je mogelijk medewerkers aan of heb je een personeelsbestand te onderhouden. Maar eigenlijk heb je je tijd nodig voor acquisitie en het presenteren van je bedrijf. Door te beginnen met focus op deze twee stappen, leg je een goede basis voor de groei van je onderneming:

Val op!
Laat de Nederlandse nuchterheid en bijbehorende bescheidenheid snel achter je, want daar is je bedrijf niet mee gebaat. Door je on- en offline te laten zien op netwerkbijeenkomsten, je aan te melden als spreker of een blog bij te houden, kom je letterlijk in beeld bij je doelgroep. Vermeld daarbij ook vooral je successen en kwaliteiten, zonder bang te zijn als opschepper bestempeld te worden. Wie je bent, wat je kunt en vooral wat je te bieden hebt, mag gerust wereldkundig gemaakt worden.

Ken je pitch
Natuurlijk voeg je met jouw product of dienst waarde toe voor je klanten, maar hoe vertel je ze dat? Waarin onderscheidt jouw bedrijf zich van de concurrent en waarom zouden ze juist met jóu zaken moeten doen? Het schrijven én het vertellen van een goede elevator pitch is niet eenvoudig, wel noodzakelijk! Hoe beter je jouw verhaal kunt vertellen, hoe beter je jouw prospects kunt overtuigen.

Zorg voor een geoliede machine
Als je eenmaal je focus hebt op bovenstaande, is het zaak deze niet kwijt te raken. En dat was nu al vanaf de meet het probleem: afleiding, teveel zaken die je aandacht of speciale expertise vragen. Met een solide basis van propositie, proces en (financiële) fundering, zorg je dat je bedrijf koers houdt. Bottomlines werkt met groeipakketten die in iedere bedrijfsfase helpen waarde toe te voegen en de groei van jouw bedrijf versnellen.

Lees meer over deze pakketten of neem contact op voor een vrijblijvende groeisessie.

Bron: https://www.rtlz.nl/opinie/column/4465721/bedrijf-groeien-hoe-winst-rijk-worden

Deel dit artikel:

De Impact van een briefje
Meer sales met Perfect Ten

Download hier de whitepaper