Blog

Scaling Up Checklist ✅

Ondernemers weten dat groeien niet vanzelf gaat. Je bedrijf moet gewoonten aanleren om te kunnen groeien. Er zijn vijf gewoonten die bedrijven perfect op orde moeten hebben om op te schalen. Benieuwd of jouw bedrijf potentie heeft om verder te groeien? Doe dan de Scaling Up Checklist!

De Scaling Up Checklist is een belangrijk onderdeel van de Scaling Up-methodiek van Verne Harnish. Het is een praktische lijst die het managementteam op regelmatige basis moet doorlopen om te zien waar kansen en prioriteiten voor de organisatie liggen. Je leest de checklist hier:

 • Voor elk aspect in de organisatie is iemand verantwoordelijk voor het behalen van de gestelde doelen
  In de praktijk betekent dit dat voor elk element van de winst/verliest, cashflow en de balans, altijd één persoon verantwoordelijk is.
 • Medewerkers krijgen te allen tijde feedback
  Dit uit zich in het wekelijks verzamelen en bespreken van problemen, ideeën en suggesties van medewerkers. Ook is er een systematiek om problemen op te lossen en kansen te identificeren.
 • De kernideologie leeft in de organisatie
  De ideologie van de organisatie is duidelijk gedefinieerd en medewerkers zijn hiervan op de hoogte. Het managementteam en de medewerkers delen verhalen die de ideologie lading geven.
 • Iedereen weet precies waar het bedrijf in de markt staat
  Deze kennis wordt opgedaan door het wekelijks rapporteren van KPI’s en merkbeloftes. Daarnaast is de marktpositie gedreven door strategische planning en gedragen door sales en marketing. Alle medewerkers zijn bekend met de beloftes en deze zijn ook helder gedefinieerd.
 • De bedrijfsplannen, voortgang en resultaten zijn transparant
  KPI’s en kritische getallen zijn duidelijk zichtbaar voor iedereen. Er hangen grafische presentaties van relevante gegevens binnen het bedrijf, zodat iedere medewerker op de hoogte is van alle processen binnen de organisatie.

En? Alles afgevinkt? Dan weet je hoe het met de gewoonten voor groei in jouw bedrijf is gesteld en of jouw organisatie potentie heeft om op te schalen. Heb je vragen of wil je meer informatie over groeien, of hoe je bovenstaande checklist (uitvoering) met behulp van technologie borgt ? Neem dan hier contact met ons op.

Deel dit artikel:

Top 5 Podcasts voor ondernemers
Dealen met de groeiparadox

Download hier de whitepaper