Blog

Dé 6 boeken die elke ondernemer moet lezen!

Dé 6 boeken die elke ondernemer moet lezen! Er zijn diverse boeken die waarde zijn voor jou als ondernemer. De volgende zes boeken zijn echte bestsellers en een must-read voor iedere ondernemer. Zodat het aanschaffen makkelijk wordt hebben wij alvast een linkje naar het meest voordelige verkooppunt toegevoegd. 

1. The 80/20 principle – Richard Koch

Het 80/20 principe is in 1997 bedacht door auteur Richard Koch en heeft inmiddels al vele ondernemers geholpen! Wellicht dat je wel eens hebt gehoord over de uitspraak: 20% van je klanten zorgen voor 80% van je omzet en vice versa. Deze regel kan op meerdere werkzaamheden worden toegepast. Kortom, de boodschap van dit boek is dat je met weinig moeite (20%) veel voor elkaar kunt krijgen (80%). Daarnaast geeft Koch tips hoe je deze manier van werken kunt bereiken. Hierdoor zal je als ondernemer dus efficiënter werken! Het boek vind je hier.

2. The $100 startup – Chris Guillebeau

Dit boek is een bestseller in diverse landen! Het boek gaat over het feit dat een grote investering niet altijd nodig is om een onderneming op te starten of te laten slagen. De auteur van het boek, Chris Guillebeau, heeft voor dit boek vijftig succesvolle ondernemers ondervraagd. Hieruit kwam naar voren dat bijna al deze succesvolle ondernemers met een zeer klein startkapitaal zijn begonnen. Met $100 of minder is deze meerderheid van deze ondernemers hun zeer succesvolle en winstgevende bedrijf begonnen. In het boek komen de volgende drie dingen naar voren: doe iets wat je leuk vindt of waar je goed in bent, zorg dat er markt is voor je product of dienst en zorg voor een goed verdienmodel. Het boek vind je hier.

3.  The lean startup – Eric Ries

‘Be more innovative. Stop wasting people’s time. Be more successful.’ is kort gezegd wat het boek The Lean Startup inhoudt. Lean Startup houdt in dat bedrijven meer tijd besteden aan het geschikt maken van een product of dienst voor klanten. Hierdoor loop je  minder risico en heb je meer kans op succes. De methode van de The Lean Startup is niet alleen voor MKB’ers maar ook multinationals en overheidsinstanties gebruiken deze methode. Door eerst te zorgen voor een simpel prototype en deze te testen, bespaar jij als ondernemer veel tijd en geld! Het boek vind je hier.

4.  De ondernemende ondernemer – Martijn Pieter Driessen

Het boek de ondernemende ondernemer heeft verhalen van echte ondernemers met tips om succesvol te ondernemen en fouten te voorkomen. Het boek is voor ondernemers die op zoek zijn naar inspiratie en motivatie. Er worden verschillende aspecten besproken die belangrijk zijn voor ondernemers, namelijk: motivatie, persoonskenmerken, kwaliteiten en kennis. Het boek vind je hier.

5.  Een eigen bedrijf starten – voor dummies – Robert J. Blom

Ben je net je eigen onderneming begonnen en heb je nog niet veel ervaring? Dan is dit boek iets voor jou! Iedereen is wel bekend met de ‘voor dummies’ boeken. In deze boeken worden onderwerpen makkelijk en duidelijk uitgelegd. In dit boek komen uiteenlopende onderwerpen naar voren zoals het kiezen van de juiste rechtsvorm of het verkrijgen van een krediet. Dit boek is ideaal voor jou als beginnende ondernemer of als je twijfels hebt over zaken in je huidige onderneming! Het boek vind je hier.

6.  The Four Hour workweek – Timothy Ferriss

Dit boek beschrijft dat je tegenwoordig niet meer heel je leven elke dag van 9 tot 5 voor een bedrijf hoeft te werken. Dankzij het internet is er veel meer mogelijk. Je kunt veel sneller én makkelijker voor jezelf beginnen. Door het internet voor jou te laten werken en meer uit te besteden heb je meer vrije tijd voor jezelf over. Wie wil dat nou niet? Niet meer afhankelijk van een locatie zoals een vaste plek op kantoor en de vrijheid om te werken waar je maar wilt. Dit boek geeft je inspiratie om alles uit je leven te halen. Dit boek is een aanrader voor (startende) ondernemers. De link naar het boek vind je hier.

Heb je geen tijd om een  boek te lezen maar wil je wel graag advies of hulp? Maak hier een vrijblijvende afspraak met ons en kijk wat wij voor jou kunnen betekenen. Bekijk ook onze blog over top 5 Podcasts voor ondernemers.

Bottomlines Nederland
T: +31 (0)73 30 30 880
E: info@bottomlines.nl

Bottomlines België
T: +(32) 48 44 13 131
E: info@bottomlines.nl

Deel dit artikel:

Cashflow Explained – Wat is cashflow?
Omzetgroei lukt nog wel, geld verdienen is andere koek

Download hier de whitepaper