Overnamebegeleiding

Overweeg je je bedrijf te verkopen of wil je juist een bedrijf aankopen om te groeien? Dan heb je vast een hoop vragen. Onze Bottomliners helpen je uit de brand.

Waar te beginnen?

Denk je eraan je bedrijf te verkopen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Laat ons je helpen! Bij de overname van een onderneming komt een boel kijken. Van waardebepaling en onderhandeling tot financiering en overdracht: het is een complex proces. Onze Bottomliners adviseren je bij de overname van een onderneming en begeleiden je stap voor stap. Onze overnamebegeleiding is de sleutel tot een succesvolle bedrijfsovername.

Succesvolle verkoop

Je staat op het punt je business te verkopen. Logisch dat dat allerlei vragen oproept:

  • Hoe verloopt een verkooptraject?
  • Hoe vind ik een koper voor mijn bedrijf?
  • Is mijn bedrijf verkoop-ready?
  • Wat is mijn bedrijf waard?
  • Wat zijn de gevolgen voor werknemers?
  • Welke juridische gevolgen heeft de verkoop?

Onze Bottomliners gaan hier graag over met je in gesprek. We snappen namelijk dat jij voor de beste deal wil gaan, maar dat je tegelijkertijd ook het beste wil voor je personeel, zakenrelaties en de toekomst. Samen zorgen we ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt en dat jij het beste uit de verkoop van je business haalt.

Ondernemer in de dop?

Andersom kan het natuurlijk zijn dat je juist een bedrijf wil aankopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Er kunnen allerlei redenen zijn waarom een bedrijf te koop staat. Er is bijvoorbeeld onvoldoende financiering, de marktomstandigheden zijn veranderd of er is geen opvolger in de familie beschikbaar. Onze ervaren Bottomliners duiken graag met je in de materie.

Of het nu gaat om een management buy-in of een management buy-out, wij hebben er ervaring mee. Laten we samen om tafel gaan om je wensen in kaart te brengen en goede voorbereidingen te treffen.

Jouw persoonlijke Bottomliner

Begeleiding bij elke stap

Persoonlijk advies

Klaar voor de start

Download hier de whitepaper