Blog, Educational Series

Wat is Finance Outsourcing?

De financiële afdeling van je bedrijf is een van de belangrijkste functies. Vanuit juridisch oogpunt zijn er bijvoorbeeld al tal van voorschriften waaraan je moet voldoen als ondernemer. Daarnaast is de financiële gezondheid van je bedrijf van cruciaal belang voor het nemen van weloverwogen strategische beslissingen. Boekhoudprocessen zijn moeilijk om effectief te beheren, en veel ondernemers worstelen zonder enige financiële ondersteuning.

Finance Outsourcing
Het uitbesteden van je financiële diensten houdt in dat je een dienstverlener gebruikt die in wezen optreedt als jouw eigen financiële team. Zij verzorgen het gehele of een deel van het boekhoudproces van je bedrijf, van boekhouding tot btw-aangifte, afhankelijk van je behoefte. Outsourcing bespaart je de moeite en kosten van het zelf beheren van jouw financiën of het inhuren van een intern team om het voor je te doen.

Dé 4 voordelen van Finance Outsourcing
Het uitbesteden van jouw financiën heeft verschillende voordelen. Wij zetten er vier voor je op een rijtje.

Kostenefficiëntie
Kostenreductie is een belangrijk voordeel van outsourcing. Directe besparingen worden bijvoorbeeld gerealiseerd door verschillen in lonen en bedrijfskosten. Indirecte besparingen zijn vaak mogelijk doordat opdrachtgevers zich kunnen heroriënteren op hun kernactiviteiten en ondersteunende processen kunnen uitbesteden aan professionele dienstverleners.

Focus op strategische taken
Wanneer je een bepaald percentage van je werk uitbesteedt, ontstaat er automatisch meer tijd en energie die besteed kan worden aan belangrijke taken voor het bedrijf. Uitbesteden zorgt ervoor dat het personeel beter en efficiënter ingezet kan worden. Zo doet jouw personeel wat zij écht leuk vinden en zijn ze geen tijd kwijt met dingen waar zij geen kennis van hebben. 

 Verbeterde bedrijfsvoering en nauwkeurigheid
Outsourcing is nuttig voor de kwaliteit voor je producten of diensten. Vaste medewerkers die elke dag dezelfde taken uitvoeren, doen vaak dingen op automatische piloot. Hierdoor vindt geen verandering of innovatie plaats binnen je onderneming. Door financiële taken uit te besteden, krijg je  niet alleen nieuwe inzichten, maar heb je tevens tijd om áán je bedrijf te werken in plaats van in je bedrijf. 

Sneller en nauwkeurig!
Dit is een van de grootste voordelen omdat gespecialiseerde bedrijven vaak geavanceerde technologieën gebruiken die het werk versnellen en fouten verminderen. Door deze technologieën krijgt het bedrijf dus sneller en nauwkeurige informatie waardoor zij beter werk kunnen leveren in een korter tijdsbestek. Mede door de kennis die zij hebben kunnen zij vanuit dit proces adviezen geven over je bedrijfsvoering. Iets wat voor jou als ondernemer misschien niet 1, 2, 3 te zien is, valt een finance professional meteen op. 

Worstel jij wel eens met je financiën? Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

 

Deel dit artikel:

De voordelen van het koppelen van bedrijfssystemen
Personeel aannemen met de LER-tool

Download hier de whitepaper