Blog, Scale-up

Laat de groei van jouw bedrijf geen obstakel worden!

Als ondernemer komt ontzettend veel op je af. Toen jij met jouw bedrijf startte was je waarschijnlijk al wat blij als je alle borden op de stokjes draaiend kon houden. Acquisitie, werken aan je naamsbekendheid, het bijhouden van je website en financiële administratie. En zo zijn er nog heel wat belangrijke zaken die je als ondernemer bezighouden en tijd kosten.

Wil je jouw bedrijf bestaansrecht geven en er een echt succes van maken dan zul je het ondernemerschap wel serieus moeten nemen. En dat kost nu eenmaal tijd. Loopt je bedrijf en blijven klanten je benaderen terwijl je eigenlijk geen ruimte hiervoor hebt, dan is het tijd om je bedrijf onder de loep te nemen. Het is immers doodzonde als de groei van jouw bedrijf een obstakel wordt.

Met deze 3 tips kun je hier vandaag zelf direct al mee aan de slag.

Slimmer werken door automatiseren
Dat hoeft niet meteen je hele bedrijf te zijn. Begin met kleine zaken die je snelt kunt realiseren. Denk aan nieuwsbrieven, social media updates en een blog (als je dit hebt) die je kunt voorbereiden en vooraf kunt inplannen. Reserveer hiervoor een dagdeel zodat je de rest van de week hier niet mee naar hoeft om te kijken.

Verkoopt jouw bedrijf producten of diensten? Met een shopping cart zorg je ervoor dat mensen deze online kunnen kopen en afrekenen. Regel meteen dat klanten na het afrekenen ook meteen een e-mail ontvangen met alle relevante informatie.

Leg je proces vast en bespaar tijd
‘Ja maar dat kost me te veel tijd’, horen we je direct denken. Dat klopt! De eerste keer kost het je inderdaad wat meer tijd, maar daarna heb jij er alleen maar gemak van! Als je jouw manier van werken eens op papier uitschrijft en hier ook naar handelt, pak je alles steeds op dezelfde manier op en hoef je niet keer op keer het wiel weer uit te vinden. Neem van ons aan dat je dit op termijn juist ontzettend veel tijd scheelt!

Uitbreiden en uitbesteden
Als je merkt dat je bedrijf groeit, kun je natuurlijk zelf nog meer uren gaan draaien. Maar op enig moment loop je toch echt tegen je eigen limiet aan. Dan wordt het tijd om iemand aan te haken of sommige werkzaamheden, die je relatief veel tijd kosten uit te besteden. Denk bijvoorbeeld aan je financiële administratie. Veel ondernemers zien hier als een berg tegenop en besteden deze tijd liever aan hun klanten.

Een solide financieel fundament is echter de basis om snel en succesvol door te kunnen groeien. Met onze financiële buddy nemen wij je deze werkzaamheden helemaal uit handen.

 

Loop jij als ondernemer ook rond met groeipijnen en vormen deze een obstakel om je bedrijf naar een nieuwe fase te loodsen? Neem dan eens contact met ons op. Met onze unieke aanpak helpen wij ambitieuze ondernemers deze obstakels te omzeilen of op te lossen.

Neem contact op voor een vrijblijvende groeisessie

Deel dit artikel:

‘Als ondernemer moet je tijd hebben om te kunnen ondernemen!’
Hoe bouw jij met de juiste mensen het perfecte team voor jouw scale-up?

Download hier de whitepaper