Blog, Scale-up

Ambitieuze ondernemer? Alleen met geld kun je niet succesvol groeien!

Dat Nederland een sterk klimaat kent voor ondernemers blijkt wel uit onderzoek van het Erasmus Centre for Entrepeneurship. Begin 2017 werd bijvoorbeeld een recordaantal ondernemingen in Nederland geteld. Al deze ondernemingen gaan onderweg op enig moment tegen allerlei obstakels aanlopen die een verdere groei belemmeren.

Je zult wellicht zelf aan den lijve ervaren hebben dat ondernemen soms iets weg heeft van een ijsberg. We kijken altijd naar de successen, maar voor elk succesverhaal zijn er negen ondernemers, die niet succesvol zijn, of die hun ondernemingen hebben moeten staken omdat ze de obstakels die ze tegenkomen niet kunnen oplossen.

Initiatieven voor snelgroeiende en innovatieve bedrijven
Bij obstakels denk je waarschijnlijk meteen aan financiële middelen. Als ondernemer kun je hiervoor terugvallen op verschillende initiatieven zoals het European Investment Fund (EIF) waarmee mensen in het Nederlandse bedrijfsleven steeds meer aangemoedigd worden om te ondernemen. Maar ook de overheid draagt haar steentje bij aan een sterk ondernemersklimaat. Zo wordt vanaf 2018 jaarlijks € 5 miljoen vrijgemaakt voor investeringen in snelgroeiende en innovatieve bedrijven.

Geld alleen is niet voldoende…
Met financiële injecties wordt de volgende groeifase steeds vaker behaald. Voor een scale-up gaat dit vaak om bedragen tussen de € 1 tot € 5 miljoen. Toch is geld alleen niet voldoende om door te groeien. Want waar ga jij vervolgens de focus op leggen? Is dit productverbetering, jouw marketing of ga je op zoek naar beter (en duurder) personeel?

Succesvolle groei begint bij inzicht en controle
Om succesvol te kunnen groeien is het volgens ons belangrijk om de volgende 4 basiszaken goed voor elkaar te hebben:

  • Een goede propositie
  • Een strak georganiseerd proces
  • Goede mensen om je heen
  • Een solide financiële fundering

Versnellen van groei
Met een unieke aanpak helpen wij ondernemers bij het versnellen van hun groei. Met het verbeteren van de propositie en het efficiënter inrichten van processen stellen wij je staat om de juiste mensen, op de juiste plek in te zetten. De basis is daarbij altijd het financiële fundament van jouw bedrijf en de data die je inzicht geven om je organisatie beter te maken.

Meer informatie?
Wil jij groeien en spreekt onze methodiek je aan? Neem voor meer informatie gerust contact met ons op of meld je vrijblijvend aan voor een groei sessie.

 

Deel dit artikel:

Don’t Sink Before You Can Swim! 3 cruciale zaken om als ondernemer zwarte cijfers te noteren.
Als je als start- of scale-up wilt groeien en harder werken niet meer helpt, wat doe je dan?

Download hier de whitepaper